Weblog


KIPPEN! - donderdag 30 mei 2019

We hebben weer kippen, 10 hennetjes en 2 hanen! Op hun oude adres werd het wat te vol en bij ons was het veel te leeg.
Het romantische beeld van loslopende kippen in de tuin is hier helaas geen optie, want we wonen op de wandelroute van de vos. 
Dus hebben we een ren met nachtverblijf voor hen gebouwd, waar ze goed beveiligd zijn tegen allerlei gespuis. Dachten we. Maar we hadden buiten de eigen honden gerekend....
Zodra de dames de kippen in het vizier kregen, schoot met name Frida subiet in de jachtstand. Met een rode waas voor ogen blééf ze rondjes rennen rond het verblijf, waardoor het pluimvee in alle staten raakte. Het kostte nog heel wat moeite om de honden terug in huis te krijgen.
Uit een vorig leven hadden we nog een 50 meter lang konijnennet. Dat hebben we in een ruime boog om de ren gespannen, zodat de honden de kippen niet meer van dichtbij kunnen benaderen. Zowel honden als kippen blijven nu een stuk rustiger.
 
 
                           
 
 
 
 

Reacties:

O,o, onverwachte interesse van de honden. Wat een gedoe nu weer. Laten we hopen dat het een kwestie van wennen is en dat het konijnengaas straks weer weg kan. Dus als de vos er niet was geweest had Frieda zomaar een einde kunnen maken aan wat kippenlevens. Goed dat jullie zo'n mooie ren hebben gemaakt. Onze kipjes hebben een prachtige plek bij jullie. Zo leuk om te zien dat de leghokjes meteen in gebruik werden genomen.

Heidi- 30-05-2019

Gezellig weer kipjes, en wat een mooie haantjes! Hopen dat Frieda er gauw aan went

Gerda- 12-06-2019


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >