Weblog


RUIMTE - zondag 2 juni 2019

De kippen maken het goed. Ze zitten genoeglijk te tokken en de hanen maken zo nu en dan contact met een soortgenoot uit de buurt.
En toch......
Voorheen liepen onze kippen vrij rond. Ze hadden de beschikking over een hectare land die ze ook helemaal gebruikten. Het pluimvee was verreweg de meest ondernemende soort op het erf. Prachtig om te zien.
We hadden eigenlijk geen idee hoe groot een kippenren moest zijn. Voordat de bewoners hun intrede deden, leek het bouwsel best ruim en ze kunnen ook heus wel rondscharrelen, maar ik vind het niks.
Voor hun veiligheid moéten ze hier achter slot en grendel, daar helpt geen lieve moedertje aan, maar we gaan hun behuizing veel groter maken.
Het nachthok blijkt ook wat krap, ze passen er 's nachts nét in met z'n twaalven, dus ze krijgen een deel van de schuur. Daar hebben ze meer ruimte om op stok te gaan en bij slecht weer is het een fijne loopstal.
Nog even geduld, jongens!
 
  
                            Hutjemutje                                                         Ruby gaat een eitje bakken
 

Reacties:

Gelukkig waren ze een ren van 8x5 meter gewend. Dat is niet veel groter -of misschien zelfs even groot- dan ze bij jullie hebben. En ook op stok zaten ze uit zichzelf altijd strak tegen elkaar aan. Ze zijn er dus niet op achteruit gegaan, maar ik snap jouw gevoel. Ze gaan dus nog luxer wonen, de geluksvogels.

Heidi- 02-06-2019

Zo op de foto lijken de zitstokken een beetje smal, maar misschien is het in het echt niet zo

Gerda- 12-06-2019


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >