Weblog


MAATVOERING - woensdag 5 augustus 2020

Sinds Fokje en Bregje hier wonen, zijn zij dikker geworden en Henkie dunner.
Het voer voor de varks wordt op de tegels gestrooid, het zogenaamde scatter feeding. Voordeel is dat de maaltijd op deze manier redelijk rustig verloopt. Als je voer per persoon in een etensbak serveert, schrokken ze alles naar binnen en lopen ze continu heen en weer om elkaars portie te jatten. Nadeel is, dat je geen maatwerk kunt leveren.
Henkie heeft als grote kerel meer voer nodig dan de kleine meiden. Als top hog hoeft hij niet bang te zijn dat het eten onder zijn neus vandaan wordt gestolen, maar de meiden zijn razend rap en stofzuigeren de brokjes in hoog tempo op. Als ik een berg brokjes voor Henkie neerleg, eet hij er even van en loopt dan weer door, omdat hij dat nu eenmaal zo gewend is. De kleintjes lopen dan om hem heen en snaaien achter zijn rug het voer op.
Henkie had een stevig postuur en het mocht heus wel wat minder, maar het moet niet te gek worden. Daarom krijgt hij voorlopig naast de reguliere voerrondes een extra serving. Zo krijgt hij genoeg binnen en worden de meiskes niet te dik.
 
   
                                Nom nom                                                                Extra eten: puik plan!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 0 + 11 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >