Weblog


PANIEK - zondag 7 maart 2021

Frida schiet per dag wel zo'n honderd keer door het kattenluilk naar buiten en weer naar binnen.
Soms rustig, meestal druk druk druk, maar toen ze gisteren als door een wesp gestoken naar buiten stoof, rechtstreeks naar de kippen, zijn we toch even gaan kijken.
Kip Alie was over het hek gevlogen en Frida had haar in de bek. We konden haar bevrijden; ze was geschrokken, maar verder in orde.
Sneeuwwitje zat verderop ineengedoken op de composthoop en vier kippen stonden dicht bij elkaar in de ren. Maar van de overige drie geen spoor. Nérgens te bekennen. Het werk van een vos, van een roofvogel? We zagen geen sporen van veren en wie rooft er nou drie kippen tegelijk?
Sneeuwwitje hebben we met een bezeerd pootje veilig in het hok gezet en het viertal ging op hun gebruikelijke tijd op stok. Zonder te eten en stijf van angst. Alie en Sjaan kwamen later op de avond gelukkig ook thuis, maar Peachy is verdwenen...
 
         Afbeelding invoegen

Reacties:

Als kippen ineens ander gedrag vertonen, zijn onze honden ook altijd buitengewoon geïnteresseerd. Heel apart is dat, normaal lopen honen en kippen door elkaar heen, maar als een kip ineens hinkt, piept of laag vliegt, zien de honden dat blijkbaar als iets waar ze wat aan moeten doen.

Heidi- 08-03-2021

Wat een akelig verhaal, ook omdat je niet weet wat er gebeurd is. Naast alle mooie dingen van het buitenleven hoort dit er kennelijk ook bij. Zou Peachy nog komen opdagen?

Marja- 08-03-2021

Arme Peachy...van de aardbodem verdwenen.

Marianne- 07-03-2021


Reageren:

Anti-spam vijftien + negen = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >